Årsmøde i Dansk Lancia Register

Tekst: Per Kristensen

Lørdag 28. maj var der årsmøde, og i år var vi i Hesselager på Fyn, Torben havde arrangeret at vi kunne låne lokaler hos Hess Teknik, da der sammen med årsmødet var blevet sammensat et meget alsidigt, afvekslende og underholdende program for dagen. Der var et ganske pænt fremmøde, der har været ca. 20-30 deltagere totalt.

Udover årsmødet fik vi først en grundig gennemgang ved Steffen fra Hess Teknik omkring hvad det er han kan gøre når han optimerer motorer med brug af hans rullefelt. Det blev en til tider ganske teknisk gennemgang, men de fleste hang med i de store linier og fik en del information med herfra. Det var specielt interessant med sammenligningen mellem hvad Steffen kan gøre på en ældre bil imod hvad han kan gøre med en moderne bil.

Per Kristensen – Der lyttes koncentreret til Steffens gennemgang

Per Kristensen – Hanne var lidt nervøs inden Aurelia’en kom på rullefeltet, den skulle jo være klar til Italiensturen et par uger efter årsmødet

Per Kristensen – Niels følger koncentreret Steffens arbejde, og hjælper til et par gange undervejs, Steffen var ikke så vant til højrestyrede Aurelia’er med rat-gear

Med de gamle biler skal der lægges en del arbejde i at finde ud af hvordan motoren arbejder under alle forhold og kombinationer, med moderne biler går arbejdet mere ud på at gennemskue fabrikkens beregninger og finde ud af hvilke eksisterende parametre der skal skrues på.

Herefter var der en repræsentant fra Danspeed der gennemgik lidt om principperne i opsætning af undervogn og typer af affjedring. Det gav et godt indblik i hvad Danspeed selv havde på hylderne, primært omkring produkter fra Bilstein.

Der var i løbet af dagen mulighed for at tale med en repræsentant fra APJ Paint der er specialister i udretning af buler.

Herefter blev der tændt op i grillen, og det var blevet tid til at få en pæn samling Lancia’er og Alfa Romeo’er på rullefelt. Det var en førstegangsoplevelse for en del af deltagerene, og som en nævnte var det en mærklig fornemmelse at stå ved siden af en bil der kørte 200 km/t på stedet, det gav et godt indtryk af hvilke kræfter bilerne lægger ned på vejen når det går stærkt ligeud. Steffen virkede også underholdt, han fik lov til at arbejde med en del bil/motor konstruktioner om han ikke havde set før.

Efter alle Lancia’erne havde været på rullefelt havde Torben arrangeret en køretur rundt i det fynske, samlet set en rigtig god dag for alle.

Per Kristensen – Steffen anviser en mindre justering som Niels skal have in mente, Aurelia’en bestod prøven på rullefelt til UG

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.